11 Juny - 2018

Creixement del ecommerce

Els hàbits de compra han canviat molt en els últims anys. Ja no ens sembla estrany comprar a través d’una pantalla i, de fet, s’està convertint – cada vegada més – en la manera de compra habitual de molts. No obstant això, el comerç electrònic està molt lluny encara d’arribar al seu punt àlgid i és que encara li queda molt de terreny per conquerir.

A Espanya, el creixement del comerç electrònic també s’ha notat considerablement. De fet, les transaccions de productes i serveis online van assolir una facturació de gairebé 25 milions d’euros el 2016, un 21% més que l’any anterior. I la tendència no va anar pas a la baixa ni el 2017 ni els mesos que portem de 2018 sinó tot el contrari. Segons diversos estudis, l’e-commerce suposarà més del 15% del comerç mundial el 2021. De fet, s’han multiplicat per 3 les xifres de facturació entre 2014 i 2021.

El sector turístic, líder indiscutible
El sector turístic segueix sent el que més creix. D’acord amb els resultats de La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNCM) ha aconseguit obtenir el 15,6% de la facturació total del tercer trimestre de 2017. El transport aeri agafa la segona posició amb un percentatge de volum de negoci de gairebé el 10% i la moda es posiciona just darrere amb un 5,1%.

ecommerce grafica

Les xifres mostren una ràpida tendència a l’alça. Però encara que sembli que l’e-commerce ja està per tot arreu, el cert és que queden encara molts escenaris on arribar. Això vol dir que les empreses que dediquin tota o part de la seva producció al comerç online encara poden créixer més i per tant assumir més quota de mercat.

A Espanya, una de cada 4 pimes venen els seus productes online i l’any passat les vendes de petites i mitjanes empreses a través del canal electrònic van augmentar més que les vendes a botigues que només comptaven amb un espai físic. Aquestes dades es desprenen de l’informe “Las pymes españolas en el ámbito online”, realitzat per la plataforma de comerç electrònic Ebay. L’estudi mostra una tendència positiva cap aquesta digitalització de les pimes i és que tothom està d’acord que lluny de ser una tendència a la baixa, encara ens queda molt per veure (i comprar) al món online.

Deixa un comentari

“Mini” influencers, els més petits tenen veu i vot

Google Lens