10 Octubre - 2017

En totes les accions de màrketing es poden aprendre coses

Fa  poc més d’un mes un titular inundava els nostres diaris, telèfons, XXSS...A tot arreu es parlava del gran canvi. Twitter passava de tindre 140 caràcters a 280. Increïble, oi?

Però, a que es deu aquest fet? La resposta és senzilla, es tracta de facilitar la comunicació a Twitter en tots els idiomes, sobretot en aquelles llengües en les que costa més sintetitzar el missatge, com són en anglès i l’espanyol.

Tot i així, aquest experiment tan sols està a l’abast d’uns pocs, perquè no s’ha implementat a tots els usuaris. Aquest canvi només fa que posa’ls-hi més fàcil les coses a l’hora de comunicar-se. El cert és que la comunitat no s’ho ha pres del tot lo bé que esperava l’empresa.

Arrel d’aquest esdeveniment s’han creat hashtags com #280characters, #twitter280 o #280caracteres, en els que els tuiters es queixen sobre aquest experiment de Twitter i destaquen que és innecessari i perillós, degut a que precisament l’empresa es diferenciava de les altres per tindre només 140 caràcters, on l’usuari es pogués expressar.

Des de Twitter s’han pronunciat al·legant que: “Twitter és brevetat, això és el que fa que sigui la millor manera de veure el que està passant. Els tuits recullen de manera concisa l’ informació o els pensaments que importen. Això es el que mai canviarà. Entenem  que com molts de vosaltres heu estat tuitejant durant anys potser que sentiu un vincle emocional amb els 140 caràcters, a nosaltres també ens ha passat.”.

D’altre banda, tota la comunitat aprofita aquests 280 caràcters nous per a deixar volar l’ imaginació i dir quantes més barbaritats i tonteries juntes sigui possible.

L’objectiu de l’empresa amb aquesta acció és recopilar totes les dades possibles per a veure si realment funciona així generalitzant  a tots els usuaris. Segur que els encarregats d’aquesta feina estan ben entretinguts després de veure els enginyosos textos que han escrit alguns dels usuaris de Twitter.

Aquí alguns exemples:

Twitter (140 characters): Esteban

Twitter (280 characters): Esteban Julio Ricardo Montoya De La Rosa Ramirez  #280characters
Escolta Twitter, puc quedar-me amb només 140 caracters? Es que jo sóc una dona de poques paraules!  #280characters
Oportunitat per a dir més i pensar menys   #280characters
Ni amb #280characters ens hi caben tots els casos de corrupció del PP

He llegit el meu primer tweet de  #280characters. Sabeu la mandra que ha fet?

Doncs si ja hi havia qui la cagava amb 140 caràcters, imagineu ara amb #280characters

Deixa un comentari

La revolució de la publicitat de la mà de Netflix

La publicitat del futur