10 Maig - 2018

“Mini” influencers, els més petits tenen veu i vot

Si pensaves que ja ho havies vist tot pel que fa  a xarxes socials, anaves molt equivocat. Encara queda molt per veure i descobrir en aquest mercat. Com per exemple els "mini" influencers. Des de fa temps, els nens i els adolescents són molt poderosos per influir en les compres, per això quan les xarxes socials van començar a ser una eina de referència, es van convertir en un reclam per aquest món.

En diferents xarxes socials com Youtube, Instagram, Facebook o Twitter estan emergint creadors de continguts que connecten amb audiències de menys de 13 anys i que, a més, tenen menys de 13 anys. S'estima que aquest mercat creix a una velocitat del 25% anual i les empreses i marques cada vegada presten més atenció a aquests petits referents.

No obstant això, quan parlem de menors el tema es torna molt més delicat i sensible, de manera que és important anar amb compte i prendre mesures perquè no hi hagi cap problema en el futur que pugui perjudicar la marca / empresa o al nen / nena en aquest cas.

L'altra cara d'aquesta tendència és la problemàtica legal que puguin tenir les empreses.

Els "mini" influencers inicien el debat de l'ètica i la legalitat. Les xarxes socials, la televisió i la publicitat, hauran d'anar adequant el que fan i la manera en què ho fan per respectar les lleis i drets dels menors. Les empreses no s'han de veure engabiades pels responsables d'aquests nens en qüestions ètiques ja que hi ha molts buits legals. Per exemple, ja s'han tancat canals de bromes a nens i fins i tot s'han vist ja sentències de pares que perden la custòdia dels seus fills per aquesta qüestió. Cap marca s'hauria de veure esquitxada per aquestes qüestions.

I d'altra banda, a la vegada, les empreses també han de valorar com es projecta la marca des de fora, què transmet i aporta al públic, ja que en molts casos els "mini" influencers no són la millor idea per transmetre valors d'educació i exposició de la imatge pública.

En resum, és important que les empreses i les marques no perdin el cap amb aquest món dels influencers, ja que,no siempre es oro todo lo que reluce.

Deixa un comentari

Tot sobre la nova llei de protecció de dades

Creixement del ecommerce