24 Setembre - 2019

Tendències Social Media. Noves inversions i Motion Graphics.

Tot apunta que el vídeo online serà la gran aposta en inversió publicitària l'any que ve. Aquesta és una de les conclusions que marca l'estudi " Getting Media Right: Marketing in Motion " de Kantar, companyia líder mundial de dades, insights i consultoria. L'estudi vaticina nous panorames en la indústria: canals de podcast, tv avançada o eliminació de cookies , que seran els que dibuixin el futur del sector i , en definitiva, marcaran el dia a dia de les agències.

On invertir? Quin contingut crear? Des del punt de vista de la inversió publicitària en mitjans digitals, la tendència que s'espera és que aquesta augmenti en general. Però els professionals del sector comencen a considerar ja la necessitat d'invertir en nous formats per a així enfortir el mix de mitjans.

Parlem aquí que el 84% planegen augmentar les inversions en format vídeo, un 73% que planteja un augment d'inversió en xarxes socials o un 63% que analitzen el fer-ho en podcast. Enfront d'aquestes previsions, la inversió publicitària en format paper (revistes i diaris) segueix la tendència descendent dels últims anys. Per tant, el món online avança enfront de l'offline. El secret de l'èxit serà saber compaginar-los adequadament.

Uns altres dels punts detectats en aquest estudi és l'efecte curt – llarg termini. En un món digital, on la velocitat a la qual se succeeixen els esdeveniments és vertiginosa, sembla encara inevitable que aquesta velocitat de creuer se'ls exigeixi als resultats. I aquí un dels grans errors del sector: Esperar resultats a curt termini d'accions puntuals enfront dels resultats a llarg termini després d'un recorregut d'accions dirigides sota una estratègia global.

El motion graphics com a contingut Parlem d'un sector en frenètic moviment, amb uns consumidors digitals que busquen continguts que, d'una banda, puguin consumir amb summa rapidesa i, per un altre, continguts que tinguin intrínsecs un nivell d'impacte tal que aconsegueixin un efecte en aquest public tan dispers i acostumat a una infinitat d'impressions al dia.

Comença ja a parlar-se que l'ús de motion graphics per a crear contingut creatiu en xarxes socials és una fórmula amb retorn assegurat. Una fórmula d'èxit.

Aquest format no és res nou. Cert és que els motion graphics de la dècada dels 90 han evolucionat, i molt, gràcies bàsicament a dos factors claus: l'augment de l'amplada de banda, democratitzant l'accés a la xarxa i, per tant, al consum de mitjans i el sorgiment de plataformes que han possibilitat la creació d'animació en menor temps i amb un menor cost que antany.

Podríem definir els Motion Graphics com un disseny gràfic en moviment, peces que prenen vida a través de l'animació. Peces que permeten captar millor l'atenció del públic, peces gràfiques, en moviment, amb música, veu integrades … per a generar potents missatges i guanyar la diferència. A través de motion grafics tenim l'oportunitat de donar vida als nostres continguts habituals; donar suport a la gràfica amb vídeos i textos explicatius animats suposa disposar d'un element amb molt de poder i enormement efectiu a l'hora de crear continguts per a diferents anunciants. Però el contingut, per molt espectacular que es presenti, no és res si no ho fem en funció del públic al qual va dirigit. És per això que en la ment de qualsevol professional ha de “regnar” a qui ens dirigim; si no coneixem l'audiència i com consumeix, tot esforç serà en va.

I és que en un mercat saturat visualment cada vegada és més difícil arribar a la memòria dels nostres potencials clients, per la qual cosa aconseguir ser diferents en el mercat ens ajudarà a aconseguir els resultats.

Convertir el que pot arribar a resultar avorrit en contingut interessant, gràfica animada, textos explicatius … ens obre una oportunitat d'or per crear peces publicitàries amigables, de fàcil compartició, atrevides, interessants, per a explicar de forma senzilla el que no és senzill. Per, en definitiva, aconseguir aquest impacte permanent, mantenint-nos presents en la ment del nostre públic objectiu, millorant a llarg termini la conversió i els tan esperats resultats positius.

Deixa un comentari

Boxcom reb l’Enginys de plata del Festival de Publicitat de Catalunya Open Creatiu

La versió espanyola del Black Friday